Sollicitatietraining

Een sollicitatietraining kan een onderdeel van een mobiliteitstraject zijn, maar kan ook onafhankelijk worden gegeven. Door middel van het praktisch oefenen van vaardigheden worden de kansen tijdens het solliciteren vergroot. Deze vaardigheden kunnen worden aangeleerd door het uitvoeren van  groeps- of individuele opdrachten. In eerste instantie zal worden gekeken naar de kwaliteiten en persoonlijke eigenschappen van de persoon.  Als deze helder zijn, wordt er geleerd hoe men deze goed en overtuigend kan presenteren in het sollicitatiegesprek.

Onderwerpen tijdens de sollicitatietraining
Er staan een aantal onderwerpen centraal bij onze sollicitatietraining, namelijk: netwerken, vacatureanalyse, het opstellen van een sollicitatiebrief en cv, open sollicitaties en profilering. Deze onderwerpen zullen uitgebreid aan bod komen tijdens de training. Daarnaast is het gebruik van Social Media tegenwoordig niet meer weg te denken. Dit medium wordt ook veel gebruikt bij sollicitaties en daarom zal er in de sollicitatietraining ook aandacht zijn voor Social Media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter.

Verloop training
Door middel van een intakegesprek wordt gekeken naar de behoeftes en wordt er een beeld verkregen van de verbeteraspecten van iemand. Samen worden de trainingsdoelen opgesteld. Afhankelijk van de vraag zal worden gekeken naar het verloop van de training. Zo kan de training in groepsverband worden gegeven, maar ook individueel.

Waarom Q Professionals?

Al uw zorg onder een dak
Persoonlijke aanpak
Geen wachtlijst
Geborgen sfeer
Uitgebreid behandelaanbod

Copyright © Q Professionals| Powered by Vincere Groep