Re-integratie tweede spoor

Wanneer alle pogingen om een zieke medewerker te re-integreren binnen de eigen organisatie niet gelukt zijn, kan re-integratie tweede spoor worden ingezet. Bij deze vorm van re-integratie gaat het om het zoeken naar een passende functie bij een andere werkgever.

Q Professionals heeft jarenlange ervaring in het re-integreren van medewerkers naar een nieuwe uitdaging. Daarbij kunnen onze re-integratieadviseurs, arbeidsdeskundigen en mobiliteits-consultants ingezet worden.

Doel
In een tweede spoor traject wordt gekeken naar alle aspecten die van belang zijn voor begeleiding naar ander werk (opleidingsachtergrond, ervaring, persoonlijkheid, motivatie enzovoort). Daarbij zal met name gefocust worden op de mogelijkheden die de medewerker nog wél heeft. Op basis hiervan zal een re-integratieplan opgesteld worden waarmee zowel de medewerker als werkgever akkoord gaan.

Binnen het traject kunnen diverse diensten worden ingezet, zoals loopbaanonderzoek, coaching, training en jobfinding. In de begeleiding richten we ons sterk op het ontwikkelen van het zelfsturend vermogen van de medewerker. Op deze wijze komt de medewerker in actie en groeit het zelfvertrouwen.

Onze werkwijze is gericht op een snelle, passende en duurzame oplossing. Dankzij onze ervaring en ons grote netwerk in de regio hebben wij in de afgelopen jaren 85% van de re-integratiecliënten binnen de afgesproken trajectduur weten te plaatsen bij een nieuwe werkgever.

Waarom Q Professionals?

Al uw zorg onder een dak
Persoonlijke aanpak
Geen wachtlijst
Geborgen sfeer
Uitgebreid behandelaanbod

Copyright © Q Professionals| Powered by Vincere Groep