Medische interventies

Q Care Interventie biedt je hulp, door middel van een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we inventariseren hoe we het beste te werk kunnen gaan. Door het aangaan van deze gesprekken willen we hem/haar motiveren om voor behandeling te kiezen.

Mocht dit niet lukken dan kan er ook voor een interventie gekozen worden. Vaak is het zo dat na een gesprek al ingezien wordt dat hij of zij een probleem heeft en ook opgelucht is om hier aan te werken.

Het doel van een medische interventie is om hem/haar te laten inzien wat de gevolgen van zijn/haar probleem is en om hulp te accepteren. Dit gebeurt op een respectvolle manier maar met de duidelijke boodschap dat hij/zij nu echt hulp moet accepteren.

Bij een verslaafde of psychose gaat dit vaak gepaard met ontkenning en schaamte, waardoor hulp vragen steeds moeilijker wordt. Als naaste zie je vaak veel sneller dat de problematiek erger wordt en dat je dierbare steeds verder afglijdt. Een interventie kan dan net dat duwtje in de juiste richting geven.

Q Care werkt alleen met ervaren interventionisten. De ervaringsdeskundigen zijn wij goed in staat zich in te leven in de leefstijl van de verslaafde met de daarbij behorende problematieken en dat wekt vertrouwen op. Ervaringsdeskundige interventionisten kunnen de persoon laten inzien dat hulp aanvaarden noodzakelijk is en dat een beter leven mogelijk is.

Eerste gesprek
Wanneer  onze hulp wordt inschakelt om een interventie te plegen door de persoon zelf, een dierbare of instantie, nodigen wij eerst alle betrokkenen uit voor een gesprek. In dit gesprek wordt in kaart gebracht wat de hulpvraag is van de persoon in kwestie en alle betrokkenen. Wij zullen samen bespreken wat de beste manier van aanpak zal zijn.

Interventie Plan
Na dit gesprek zal de interventionist een zorgvuldig plan opstellen en worden er verdere afspraken gemaakt, zoals hoe en wanneer de interventie plaats zal gaan vinden.

Dag van de Interventie
Op de dag van de interventie zal de interventionist de bijeenkomsten leiden en de persoon in kwestie op een respectvolle manier confronteren met zijn of haar problematiek. Alle betrokken aanwezige worden bij het overtuigen van de persoon in kwestie aangeboden om de hulp te aanvaarden.

Hulp & Acceptatie
Indien hij/zij de hulp vol overtuiging accepteert, neemt de interventionist hem/haar mee voor een medische intake bij Q Care waarna hij of zij opgenomen zal worden in één van onze klinieken.

Waarom Q Professionals?

Al uw zorg onder een dak
Persoonlijke aanpak
Geen wachtlijst
Geborgen sfeer
Uitgebreid behandelaanbod

Copyright © Q Professionals| Powered by Vincere Groep